В Модена задържаха българин и молдовец за кражба на състезателни велосипеди
В Модена задържаха българин и молдовец за кражба на състезателни велосипеди / снимка: Reuters, архив

Карабинерите в Петуло, провинция Модена, арестуваха молдовец и издирват българин за кражби на скъпоструващи състезателни велосипеди, съобщи вестник „Гадзета ди Модена”.

Военните полицаи поставили под наблюдение 27-годишния молдовец Николае Михаил Сулпин, след като установили, че безработният имигрант издържа семейството си, плаща 450 евро месечен наем за жилище и обикаля кафенета и други заведения. Те му устроили нощен капан с патрулни коли и блокирали управлявания от него „Фолксваген”, в който се намирал негов родственик - български гражданин, посочва БТА. Сулпин направил опит да се измъкне, но бил задържан, докато българинът успял да избяга.

В автомобила са открити четири състезателни велосипеда на стойност около 14 000 евро, току-що откраднати от жилището на местен почитател на колоезденето. При обиска в жилището на молдовеца са намерени крадени вещи на стойност около 30 000 евро, сред които маркови велосипеди. Той е арестуван, а българинът е идентифициран и обявен за издирване. Предполага се, че двамата оглавяват банда от шест души, всичките източноевропейци, които са прехвърляли крадените вещи в чужбина.