/ Gulliver/Getty Images
Каталунското правителство реши да засили карантинните мерки поради разпространението на коронавируса и забрани на групи от повече от 10 души да се събират в цялата автономна общност. Изключение ще има в случаите, когато такива срещи се провеждат на работа или в транспорт. Това изявление направи ръководителят на регионалното правителство Ким Тора, съобщи „Ел Периодико“.

Мярката се въвежда за 15 дни. Остават ограниченията за работата на нощните заведения.

Италия не обмисля налагането на нова обща изолация заради коронавируса

Каталунските власти заявиха също, че от 15 септември до 15 ноември в училищата ще бъдат извършени около 500 хиляди PCR тестове за оценка на епидемиологичната ситуация. Както отбелязва изданието, в следващите дни ще бъдат обявени допълнителни мерки.

От началото на разпространението на коронавируса в Испания са установени повече от 386 000 случая. Скоростта на разпространение на коронавируса в Испания се забави в сравнение с данните за април. Въпреки това, след облекчаване на ограниченията в страната, локални огнища на болестта все повече се регистрират. В тази връзка регионалните власти на различни автономни региони са принудени да въведат отново по-строги карантинни мерки.
БГНЕС