В Кайро продължават протестите срещу режима на Мубарак
В Кайро продължават протестите срещу режима на Мубарак / Reuters

В Кайро се очаква правителството за втори път да се срещне с представители на основните опозиционни формации в страната, съобщи ДПА. Едновременно с това демонстрантите не показват признаци, че имат намерение да прекратят действията си и се готвят за трета седмица на протести на централния площад "Тахрир", посочва агенцията.

Основното искане на протестиращите, създали истински палатков лагер на "Тахрир", е президентът Хосни Мубарак незабавно да се оттегли от поста си.

Първият кръг от преговорите на правителството с опозицията, в който участва и вицепрезидентът Омар Сулейман, завърши в неделя без резултат. Правителството отказва да изпълни основни искания на опозицията, заявил в тази връзка представител на организацията "Мюсюлманско братство", съобщава БТА.

Египетската Организация за човешки права официално обвини бившия министър на вътрешните работи Хабиб ал Адли, че е дал нареждане за използване на сила срещу протестиращите на 25 и 28 януари. По данни на международната организация за защита на човешките права "Хюмън райтс уоч" от началото на протестите в Египет са били убити 297 души. Правителството на страната досега не е съобщило никакви данни за смъртните случаи по време на протестите.