В Иран тръгна първият официален сайт за брачни запознанства по интернет
В Иран тръгна първият официален сайт за брачни запознанства по интернет / снимка: Guliver/Getty Images

В Иран започна да действа първият официален сайт за сериозни запознанства по интернет, съобщи АП.

Представяйки на церемония в Техеран новата услуга, зам.-министърът на младежта и спорта Махмуд Голзари каза, че в страната има 11 милиона ергени, които желаят да сключат брак, и броят им се увеличава всеки ден. „Това е сериозен проблем за управлението на страната”, посочи той.

Голзари специално подчерта, че не става дума за служба за установяване на интимни връзки за търсачи на приключения.

На сайта Hamsan.Tebyan.net несемейни могат да качват своите профили и да уточняват какъв потенциален съпруг или съпруга търсят. Екип от посредници съпоставя изискванията на кандидатите според възраст, образование, финансово състояние и семейна среда и препоръчва най-подходящите за всеки кандидат.

След няколко години на успешно провеждана политика на ограничаване на раждаемостта, Иран, с население от 80 милиона души, започна да стимулира младите хора да се женят и да имат повече деца.

Правителството се опасява, че застаряването на населението след време може да обърка социалните му програми. Властите престанаха да предоставят безплатни контрацептиви и да спонсорират операции - вазектомии. Обсъжда се въвеждането на нисколихвени заеми за новобрачни двойки и финансови помощи за нови родители.

Източник: БТА