/ БТА
След като през изминалата нощ прерасна в ураган, Елза отново отслабна до тропическа буря. Центърът на тропическата буря Елза навлезе в окръг Тейлър в северната част на Флорида откъм Мексиканския залив, предаде Ройтерс.


Според съобщението на федералния Национален център за ураганите в Маями Елза е разположена на стотина километра север-североизток от град Седър Кий със скорост на ветровете до 110 км/ч.

Елза се намира на около 95 км западно от град Тампа и е придружена от ветрове със скорост до 100 км/ч., посочи центърът. За кратко бурята се засили до ураган още миналата седмица, когато отне живота на най-малко трима души, отнесе покриви на къщи, повали дървета и предизвика наводнения в карибските островни страни източно от Куба.
 


Бурята ще премине край или над част от западното крайбрежие на Флорида, след което ще достигне сушата в северната част на Флоридския залив, казаха от центъра за ураганите.

В очакване на бурята училищата и правителствените служби в района на Тампа бяха затворени, а повечето публични събития - отменени, предаде Асошиейтед прес.
 
БТА