/ БГНЕС
Унгарският депутат Жолт Грецзи, обвинен в сексуален тормоз, съобщи днес, че се оттегля от парламента. Той отхвърли обвиненията на жената, която твърди, че се е държал по неподходящ начин с нея, но заяви, че се отказва от депутатското си място, за да не навреди на партия си - опозиционната лява Демократична коалиция, предаде Асошиейтед прес. Агенцията цитира интервю с депутата за телевизия АТV.

Пласидо Доминго отхвърли обвиненията в сексуален тормоз

Парламентарна съветничка на десния депутат каза, че Грецзи много пъти дсе е опитвал да флиртува с нея. Освен това унгарски медии получиха по електронна поща от анонимен изпращач недвусмислени снимки на депутата. Грецзи, който ще се оттегли на 31 декември, каза, че обвиненията срещу него са свързани с растящата популярност на неговата партия, ръководена от бившия социалистически премиер Ференц Дюрчани. Той отрече да е упражнявал сексуален тормоз срещу когото и да било.

На местните избори през октомври успехът на управляващата партия ФИДЕС бе по-малка от очакваното отчасти заради секс скандал, в който бе замесен един от най-популярните кметове на партията Жолт Боркай, бивш олимпийски шампион по гимнастика. Той бе преизбран, но малко след това подаде оставка.
БТА