/ БГНЕС
Има информация за ранени, а от Хамас съобщиха и за загинали
Агенцията на ООН за палестинските бежанци съобщи, че един от нейните складове за помощи в Ивицата Газа е бил "ударен". Ранени са десетки хора.

"Можем да потвърдим, че склад/разпределителен център на UNRWA в Рафах (южната част на Газа) е бил ударен", заяви говорителката на агенцията Джулиет Тума пред АФП.

САЩ правят пристанище в Газа за доставки на хуманитарна помощ

"Все още не разполагаме с повече информация за това какво точно се е случило, нито за броя на засегнатите служители на UNRWA", каза тя.

ООН използва съоръжението, за да разпределя така необходимата храна и други животоспасяващи продукти на разселените хора в южната част на Газа.

Министерството на здравеопазването в управляваната от Хамас Ивица Газа съобщи, че при "бомбардировката на склада" са загинали четирима души.

Фотограф на АФП видя пострадали при инцидента, пристигащи в болница "Ал-Наджар" в Рафах, като поне един от тях е бил идентифициран от други хора в болницата като служител на ООН. Случилото се идва на фона на нарастващата загриженост за влошаването на хуманитарните условия в Газа, където Израел провежда военна операция от октомври насам, целяща да елиминира Хамас.

Над 100 убити и много ранени на опашка за хуманитарни помощи в Газа

Войната бе предизвикана от безпрецедентната атака на Хамас срещу Южен Израел на 7 октомври, в резултат на която загинаха около 1160 души, предимно цивилни.

По данни на министерството на здравеопазването на управляваната от Хамас територия, в резултат на ответната военна кампания на Израел в Газа са загинали най-малко 31 272 души.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня