От понеделник учениците от 6 до 11 клас в Москва минават на онлайн обучение
От понеделник учениците от 6 до 11 клас в Москва минават на онлайн обучение / IStock
От 19 октомври, понеделник, учениците от 6-ти до 11-ти в клас в Москва преминават на дистанционно обучение в следващите 2 седмици. Това обяви кметът на руската столица Сергей Собянин, според когото мярката се налага заради увеличение брой на заразени с коронавирус.
Учениците от първи до пети клас се връщат в класните стаи.


Според данните на столичните власти две трети от заболелите деца в Москва са от горните класове. Опитът от пролетта пък показа, че големите, освен, че могат да бъдат оставени сами вкъщи от родителите им, много бързо се адаптираха към дистанционното онлайн обучение.

В Москва броят на учениците от първи до пети клас е 540 000, а на тези от 6-ти до 11-ти – 500 000.

Междувременно кметът на Москва Собянин информира, че учителите от горния курс в столицата ще са сред първите, които ще получат ваксината срещу коронавирус. „Когато градът започне да получава промишлени количества ваксина срещу коронавирус, приоритетен достъп до нея ще имат учителите на големите и педагозите с хронични заболявания“, написа Собянин в своя блог.

Според последните данни на оперативния щаб в Москва броят на заразените с коронавирус достигна 339 431 души, от тях 265 500 са се излекували, починалите са 5687.