телевизор
телевизор / Thinkstock/Getty Images
Турските власти забраниха предаванията за запознанства, предадоха Франс прес и Ройтерс, позовавайки се на турския Държавен вестник. "Предаванията по радиото и телевизията, в които хора биват запознавани с цел намиране на интимен партньор, вече не се разрешават", гласи указът.

Над 9000 полицаи са отстранени от длъжност в Турция

От Държавен вестник става ясно, че турските власти уволниха близо 4000 служители от държавната администрация, военни и жандармеристи в последната вълна чистки след опита за преврат от юли миналата година,

Уволнени са общо 3974 души, в това число 1127 служители на министерството на правосъдието, включително затворнически надзиратели и чиновници, както и 484 научни работници и 201 служители на министерството на вероизповеданията. Всички те са заподозрени във връзки с "терористични организации и структури, представляващи заплаха за националната сигурност", се казва в публикувания указ.

Арестуваха 12 журналисти в Турция, освободени миналия месец

След опита за преврат в Турция до момента вече са уволнени около 120 000 души в държавния и частния сектор, а над 40 000 са арестувани, припомня Ройтерс. Турското правителство също така реши да забрани популярните телевизионни предавания за запознанства поради въведеното след опита за преврат извънредно положение, отбелязва Франс прес.


 
БТА