/ Guliver/Getty Images
Новата политика е за публикации, които са в разрез с политиката на Twitter, но представляват обществен интерес
Администраторите на Twitter обявиха, че туитовете на политици, които нарушават правилата на платформата, но представляват обществен интерес, няма да бъдат изтривани, а към тях ще се прикача нов вид забележка, предадоха ДПА и АП.

В съобщението, публикувано в блога на социалната мрежа, че целта е "да се придаде допълнителна яснота в ситуацията". Чрез забележката потребителите ще разбират, че съдържанието нарушава правилата. Администраторите посочват, че и досега някои публикации на високопоставени личност в разрез с правилата са били оставяни, тъй като са били от интерес за обществеността.

Тръмп разкритикува Twitter

В съобщението не се назовава поименно президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е активен потребител на социалната мрежа, нито пък някой друг политик. Но компанията казва, че част от нейната мисия е да предоставя пространство, в което хората да могат открито да отговарят на своите ръководители. "По естеството на своите длъжности тези лидери надхвърлят влиянието си и понякога казват неща, които могат да бъдат сметнати за спорни или да приканят към дебати и дискусии", заявяват от Twitter.

Guliver/Getty Images

Новата политика на социалната мрежа няма да се прилага спрямо вече публикувани туитове. Тя ще обхваща занапред вписванията на всички правителствени представители, кандидати и други публични личности с повече от 100 хиляди последователи.

Селена Гомес: Социалните медии са пагубни за моето поколение

АП отбеляза, че промяната ще засили недоволството на Тръмп от социалните медии. Той редовно се оплаква, без да представя доказателства, че сайтовете на социалните медии са предубедени към него и други консерватори.
БТА