/ Gulliver/Getty Images
Предизборно видео, публикувано вчера от американския президент Доналд Тръмп, беше свалено от Twitter, тъй като в него незаконно е използвана музиката от филма от поредицата за Батман "Черният рицар: Възраждане" от 2012 г., предадоха АФП и АП.
 
Филмовото студио "Уорнър Брос", собственик на франчайза "Батман", е сигнализирало, че използването от президента на музиката от "Черният рицар: Възраждане" "не е разрешено".
 

В клипа присъстваха снимки на демократите Барак Обама и Хилари Клинтън, съпоставени със снимки от двугодишното управление на Тръмп. На фона на музиката от филма се четеше текст: "Първо ви пренебрегват. След това ви се надсмиват. После ви наричат расист. Доналд Дж. Тръмп. Вашият вот. Доказа, че всички те грешат. Тръмп: голямата победа. 2020".
 
Това не е първият случай, когато Доналд Тръмп се обръща към попкултурата, за да прокара политическите си послания.
 
Милиардерът вече няколко пъти се е позовавал на сериала "Игра на тронове" и прочутия му девиз "Зимата идва", като писа в Twitter "Санкциите идват", във връзка с Иран, или "Стената идва" - за стената по границата с Мексико.
 
"Как се казва "злоупотреба със запазена марка" на дотракски език", реагира остроумно тогава телевизия HBO, имайки предвид измисления език, който говорят част от героите в сериала.
БТА