/ БГНЕС, архив
Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави по повод Рождество Христово американските военнослужещи по света, предаде АП.
 
От имението си във Флорида, където прекарва коледните празници, Тръмп говори чрез видеоконферетна връзка на Бъдни вечер с военни от сухопътните, военноморските, военновъздушните сили и от морските пехотинци, както и с членове на бреговата охрана, разположени в Катар, Кувейт и в Гуантанамо в Куба.
 
Тръмп и Мелания се включиха в проследяването на Дядо Коледа (ВИДЕО)

Той каза на военните, че американците са им благодарни, на тях и на техните семейства, и ги нарече най-страхотните хора на земята. Тръмп отново похвали бреговата охрана, че е спасила хиляди хора през серията от смъртоносни бури, връхлетели САЩ по-рано тази година.

Президентът също помоли Бог да бди над военнослужещите и над техните семейства. Тръмп и съпругата му Мелания отбелязаха Рождество Христово, като присъстваха на литургия в епископалната църква на Палм Бийч в щата Флорида, предаде АП.
 

Двойката прекарва коледните празници в курорта на Тръмп Мар-а-Лаго. Неотдавна първата дама каза, че присъствието на среднощната рождествена литургия е семейна традиция.  Тръмп и Мелания се ожениха в същата епископална църква в Палм Бийч през 2005 г.
 
В навечерието на Рождество Христово Тръмп поигра голф и вечеря със семейството си. Празничното меню включваше пуйка, говеждо филе, картофено пюре, царевичен хляб, пандишпанен сладкиш. Тръмп можеше да избира и между вегетариански блюда, морски дарове, риба и разнообразие от десерти.
БТА