/ БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп днес разкритикува милиардерите индустриалци братята Чарлз и Дейвид Кох, като ги нарече "глобалисти" и "посмешище в кръговете на истинските републиканци", и каза, че не се нуждае от парите и подкрепата им, предадоха АП и Ройтерс.
 
Коментарът му бе предизвикан от съобщението, че политическата мрежа, изградена от братята Кох няма да подпомогне предизборната кампания за Сената на републиканския кандидат в Северна Дакота.
 

Според съобщения в медиите дарителската мрежа на братята Кох е решила да се дистанцира от Тръмп и Републиканската партия на събранието в Колорадо през уикенда, където възникна безпокойство, че търговската му политика може да предизвика рецесия.
 
Мрежата на братята Кох предупреди, че Републиканската партия не прави достатъчно за ограничаване на правителствените разходи. Те не подкрепиха Тръмп и на изборите през 2016 г.
 

"Глобалистите братя Кох, които станаха за посмешище в кръговете на истинските републиканци, са срещу здравите граници и силната търговия. Никога не съм търсил подкрепата им, защото нямам нужда от техните пари или лоши идеи", отбеляза в туит Тръмп и добавя: "Аз съм за Америка на първо място и за американския работник, който да не е ничия марионетка. Две симпатични момчета, но с лоши идеи. Тяхната мрежа е силно прехвалена, аз ги побеждавам всеки път".
 
БТА