/ Gulliver/Getty Images
Доналд Тръмп обмислял да издигне дъщеря си Иванка Тръмп като кандидат-вицепрезидент по време на изборите през 2016 г., се казва в публикация на „Вашингтон пост“.

Позовавайки се на предстоящата да излезе книга на бившия замшеф на кампанията на Тръмп Рик Гейтс, "Wicked Game", която ще бъде публикувана на 13 октомври, вестникът съобщи, че по време на дискусии относно избора на кандидат-вицепрезидент тогавашният кандидат за президент Тръмп казал на група от топ помощници в кампанията си: "Мисля, че трябва да е Иванка. Какво ще кажете за Иванка като мой вицепрезидент?"

"Тя е умна, умна е, красива е и хората биха я обичали!", добавил той според вестника.

Кандидатът за президент беше толкова запален по идеята за Иванка като вицепрезидент и „хладен към други опции, включително евентуалния избор на тогавашния губернатор на Индиана Майк Пенс, че екипът му два пъти обсъди идеята“, пише „Вашингтон пост“. Иванка казала на баща си, че това не е добра идея и Тръмп избрал Пенс, след като тогавашният губернатор изнесе „яростен и пространен монолог“ за бившия президент Бил Клинтън и съперничката на Тръмп Хилари Клинтън през 2016 г. на закуска.

От Си Ен Ен се обърнали към хората от кампанията на Тръмп за коментар относно публикацията.

Иванка, която е старши съветник на баща си в Белия дом, е видна фигура по време на политическата кариера на баща си. Тя го представи, когато той обяви президентската си кампания през юни 2015 г. и енергично води кампанията му за преизбиране.

На свой ред Тръмп често хвали това, което смята за политически талант на дъщеря си, като през август предположи, че дъщеря му ще бъде по-добър кандидат за Белия дом от сенатора от Калифорния Камала Харис, наричайки кандидата за вицепрезидент на Демократическата партия „некомпетентна“.

"Искам да видя и първата жена президент, но не искам да виждам жена президент да влиза в тази позиция по начина, по който тя би го направила, и тя не е компетентна, не е компетентна", каза той по време на митинг в Лондондери, Ню Хемпшир. „Всички казват:„ Искаме Иванка “. Не ви обвинявам."
БГНЕС