/ Gulliver/Getty Images
Президентите на Русия и САЩ, Владимир Путин и Доналд Тръмп, ще си сверят часовниците на 11 ноември в Париж по множество проблеми, включително по Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег в Европа (ДЛРСМОЕ), съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Путин се пошегува с герба на САЩ

Срещата ще се състои в кулоарите на отбелязването на 100-годишнината от края на Първата световна война съгласно договореност, постигната при гостуването тук (в Москва) на (съветника на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Джон) Болтън", каза Песков пред журналисти. По думите му "основната цел е да се сверят часовниците".

САЩ поканиха Путин да посети Вашингтон

"Пред президентите на Русия и САЩ традиционно стоят много въпроси, по които трябва да се обменят мнения, все още има много въпроси, засягащи стабилността, още повече в контекста на изказаното намерение на САЩ да излязат от ДЛРСМОЕ", отбеляза Песков.

Според него "всичко това, безусловно, ще бъде в дневния ред (на срещата в Париж)". Говорителят на Путин добави, че президентите, "разбира се, ще обсъдят двустранните руско-американски отношения".

"Това сверяване на часовниците всъщност е основната цел на подобни срещи", посочи Песков.
БТА