Фенове в шок след смъртта на Лиъм Пейн
Фенове в шок след смъртта на Лиъм Пейн / БГНЕС
Аржентински прокурор съобщи, че се е срещнал с Джеф Пейн, бащата на бившия певец от One Direction Лиъм Пейн, който почина в Буенос Айрес, и го е уверил, че токсикологичните изследвания все още не са приключили, предадоха Ройтерс и АФП.

Ден по-рано американски медии разкриха, че според предварителните токсикологични доклади Лиъм Пейн е употребил няколко наркотика, включително "розов кокаин" - смес от наркотици, съдържаща метамфетамин, кетамин, екстази и други.

От прокуратурата посочиха в изявление, че неин представител е информирал бащата на Пейн, че токсикологичните и хистопатологични изследвания в допълнение към аутопсията все още не са приключили и че резултатите от тях са необходими, за бъде взето решение за предаването на тялото.
 
Прокурор Андрес Мадреа също така е информирал Джеф Пейн, че към момента не му е известно да са извършвани други изследвания или лабораторни анализи и че не е оповестявал "никакъв конкретен технически доклад извън изключителната рамка на разследването и съдебния процес, съответстващи на случая".

Въпреки че не е определен краен срок за представяне на резултатите от токсикологичните изследвания, източник от прокуратурата е казал пред АФП, че те могат да бъдат готови тази седмица.

Разследващите проучват мобилни телефони, компютри и видеозаписи от охранителни камери и са събрали многобройни показания от свидетели, за да възстановят последните часове на жертвата и хода на събитията, казаха още от прокуратурата.
 
Джеф Пейн е изразил желанието си да разбере какво се е случило и е заявил готовността си да даде показания за всичко, което знае за живота на сина си и което може да помогне на разследването, се казва още в изявлението.

Лиъм Пейн, прочул се като член на групата One Direction, почина миналата сряда на 31-годишна възраст в резултат на "множествени травми" и "вътрешни и външни кръвоизливи", след като падна от балкона на хотел в Буенос Айрес.
 
Според прокуратурата предварителните резултати от аутопсията са установили, че по време на трагедията той е бил сам и е преживявал "криза, дължаща се на злоупотреба с вещества".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елена Христова/БТА