/ БГНЕС
Терористът, който взриви куфар на Централната гара в Брюксел във вторник, е пътувал от дома си в кв. "Моленбек" с такси и метро, съобщиха местни медии.


Според публикациите, след като куфарът не е избухнал с очакваната сила, терористът е опитал да напусне гарата с влак. Допуска се, че този опит също се е провалил, защото пътник от влака е настоял решително вратите да бъдат затворени, след като е видял, че по перона тичат хора с викове за помощ.

Експлозия на гара в Брюксел, няма жертви (СНИМКИ)

Медиите отбелязват, че повече от година след атентатите на летището и в метрото в Брюксел, все още не е изпълнено решението за поставяне на метал-детектори на входовете на железопътните гари. Сега се очаква властите да се заемат с тази задача, но мерките ще засегнат само три гари - една в Брюксел (от три основни, които обслужват столицата), една в Лиеж и една в Антверпен.

Разкриха подробности за нападателя от централната гара в Брюксел

Според новите данни за терориста Усама Зариу, той се е заселил в Белгия през 2002 г., бил е разведен и не е имал деца. Медиите го описват като поддръжник на "Ислямска държава". Зариу не е лежал в белгийски затвор.

Терористът от централната гара в Брюксел не е обичайният шахид

В Брюксел вчера четирима души са били задържани по разследването на атентата. Очаква по-късно днес съдия да прецени дали те да останат на разположение на прокуратурата.
 
БТА