Доналд Тръмп и Тереза Мей
Доналд Тръмп и Тереза Мей / Guliver/Getty Images
Доналд Тръмп се прояви като джентълмен, каза премиерът на Великобритания Тереза Мей по повод ситуацията, в която президентът на САЩ я държа за ръка по време на визитата й във Вашингтон тази година, предаде Ройтерс.

В интервю за американското списание "Вог" Мей омаловажи значението на държането за ръце между двамата лидери. "Мисля, че той всъщност се държеше като джентълмен. Щяхме да слизаме по наклон и той каза, че може да е малко неудобно", каза тя.

Доналд Тръмп и Тереза Мей
Guliver/Getty Images

Тереза Мей бе първият чуждестранен лидер, който се срещна с Тръмп след встъпването му в длъжност. Визитата й бе приветствана от сътрудниците й като голям успех в затвърждаването на специалните отношения между Великобритания и САЩ.

Опозиционни депутати обаче разкритикуваха Мей, че не е обсъждала спорни въпроси с президента на САЩ, за да може да получи обещания за бъдещи търговски споразумения в момент, когато Великобритания се готви да напусне ЕС.

Доналд Тръмп и Тереза Мей
Guliver/Getty Images

"Ще ми се да смятам, че се спогодихме. Не коментираме лични разговори. Ще кажа само, че съвсем ясно съм заявявала, че не се боя да повдигна проблемни въпроси. А естеството на отношенията ни е такова, че трябва да можем да сме откровени и открити помежду си", заяви Мей.
БТА