Twitter
Twitter / iStock/Getty Images
Ядрен код? Хакерска атака срещу Пентагона? Заговор? Мистериозен туит, съставен от пунктуационни знаци и от поредица букви без никакъв смисъл, породи редица въпроси в САЩ, предаде Франс прес.

Странният туит се появи в неделя в акунта в Twitter на стратегическото командване на американските въоръжени сили и гласеше: ",l;;gmlxzssaw,". Стратегическото командване именно е натоварено с военния контрол на целия американски ядрен арсенал. Малко след появата му туитът беше заличен.

Мистерията бе разгадана. Тайнственото послание е било просто написано от дете, което се е добрало до акаунта в Twitter на армията за няколко минути. Това се казва в изявление на стратегическото командване за журналист от американската медия "Дейли дот".

"Лицето, отговарящо за акаунта в Twitter на военното командване, е работило дистанционно и е оставило акаунта отворен и без надзор в продължение на няколко минути. Детенце се е възползвало от ситуацията, започнало е да играе с клавиатурата и за жалост, без да си дава сметка, е публикувало туит", допълва стратегическото командване.

"Нищо лошо не е станало. Не е имало никакво хакване на нашия акаунт в Twitter", обобщи той.
БТА