Тадич ще съобщи името на новия премиер на Сърбия
Тадич ще съобщи името на новия премиер на Сърбия / снимкa: БГНЕС

Очаква се сръбският президент и лидер на Демократическата партия Борис Тадич да съобщи името на бъдещия премиер на Сърбия, който ще получи мандат за съставяне на ново правителство в Белград. Окончателното решение Тадич ще вземе след заседанието на председателството на Демократическата партия, на което основна тема ще бъде разпределението на министерските постове. Тадич ще информира и за последните преговори с коалиционните партньори.

Според агенция БЕТА с най-големи шансове за поста министър-председател е сегашният министър на външните работи Вук Йеремич. Агенцията не изключва вероятността изборът да падне и върху сегашния министър на финансите Мирко Цветкович. Белградската преса съобщава, че Мирко Цветкович е най-вероятният бъдещ премиер на Сърбия.

Лидерът на сръбските социалисти Ивица Дачич официално потвърди, че неговата партия ще участва в бъдещото управление на страната. За председател на парламента би трябвало да бъде избрана заместник- председателката на Социалистическата партия на Сърбия Славица Дукич-Деянович.