/ iStock/Getty Images
Сърфист е скочил върху гърба на 3-метрова акула, нападнала жена край бреговете на Австралия, и я е удрял, докато не е пуснала "плячката" си, съобщават ДПА и Асошиейтед прес, позовавайки на местни медии.

Тридесет и пет годишната жена е сърфирала край Шели бийч в близост до Порт Маккуори, когато е била нападната от акулата, която е впила зъбите си в десния й крак.От спасителната служба съобщават, че колега сърфист се е притекъл на помощ на жената, скочил е върху гърба на хищника и го е "налагал", докато не пусне плячката си.

"Куражът на тези сърфисти е похвален", казва началникът на службата Стивън Пиърс.

Жената е откарана в болница със сериозни рани на крака. Състоянието й стабилно.Досега през годината шестима души са загинали в австралийски води, след като са били нападнати от акули. Други шестима са пострадали сериозно, отбелязва ДПА.

Междувременно агенцията предаде, че при друг инцидент в Австралия рибар е станал жертва на риба.

Петдесет и шест годишният мъж е бил на риболовен излет със семейството и приятели, когато едрата риба е скочила в лодката и го е блъснала в гърдите. Спътниците му са се опитали да окажат първа помощ до идването на парамедиците. Малко по-късно рибарят е починал. Нелепият инцидент се е случил в австралийската Северна територия.
БТА