/ ThinkStock/Getty Images
Сърфист оцеля след нападение на бяла акула край бреговете на Западна Австралия, след като хищникът е откапал част от крака му и от дъската за сърф, съобщи „Нюзуик“.

Голяма бяла акула уби жена край бреговете на Мейн

Приятелката на 28-годишния Фил Мъмерт споделя, че е извадил страхотен късмет, че е оживял и благодари на хората, помогнали му да се спаси. Отхапаната през средата дъска свидетелства за срещата на Фил с 4-метровото чудовище.

В социалните мрежи са разпространени снимки от болницата, в която Мъмерт лекува ранения си крак. Приятелката му споделя, че той се справя добре след операцията. При нападението акулата е откъснала няколко парчета от крака му.

Полицай спаси дете от зъбите на акула в САЩ (ВИДЕО)

Намиращи се наблизо сърфисти са му се притекли на помощ и той е откаран в съзнание в болницата
. Младата жена благодари на всички, които са спасили живота на приятеля ѝ и са го отнесли на брега, както и на онези, които са държали крака му, докато пристигне бърза помощ.

Правителството на Западна Австралия направи изявление, че оглед с дронове е потвърдил наличието на пасажи от сьомга и колония на тюлени в района на атаката, който е много популярен сред плувците и рибарите.

Тези условия може да увеличат вероятността хората в този район да се сблъскат с акула. След нападението плажът е бил закрит, съобщава изданието.
БГНЕС