Съпруги и любовници на затрупаните чилийски миньори си изясняват отношенията
Съпруги и любовници на затрупаните чилийски миньори си изясняват отношенията / Reuters

Жените и любовниците на част от затрупаните 33-ма чилийски миньори си изясняват отношенията на повърхността. Те се засекли в лагера край мината, където компанията пробива сонда до миньорите, които вече цял месец са под земята, уточнява британският в. "Дейли телеграф".

Най-малко петима от тях си имали любовници, за които съпругите им естествено не знаели. Йонни Бариос Рохас е сред тези, на които ще му се наложи да отговаря за извънбрачните си връзки. 56-годишната му съпруга Марта Салинас открила в лагера любовницата му, която дошла да се моли за Рохас. Сузана Валенсуела разкрила, че двамата с Рохас се срещнали преди 5 години на курсове за квалификация и той й обещал да напусне съпругата си.

"Той е моят мъж и аз съм му вярна. А тази жена няма никакъв законен статут", твърдяла Салинас пред останалите в лагера.

Има обаче и по-тежък случай - за един от миньорите, чието име не се споменава, съперничат цели 4 жени. С истинската си съпруга той още не се е развел, но това не му пречи да живее в момента с друга жена. Отделно има трета жена, която му родила дете преди няколко години. Четвъртата пък твърди, че в момента той има интимни отношения само с нея.

Според "Дейли телеграф" бъдещите компенсации, които ще се изплатят на миньорите, също са причина изясняването на отношенията на повърхността.