/ Guliver/Getty Images
ФБП отхвърля версията Ислямска държава да стои зад вчерашната стрелба в Лас Вегас, въпреки че радикалната организация пое отговорността за нападението. ИД твърди, че стрелецът Падок приел исляма преди няколко месеца и в изявлението си го нарича "Абу Абделбер Американеца".

Десетки жертви при стрелба на концерт в Лас Вегас (СНИМКИ/ВИДЕО)

В момента не се отдава предпочитание на нито една версия. Следователите не са открили никакви текстове или послания и определиха извършителя "вълк единак". Ерик Падок, братът на нападателя, каза Стивън е бил бил заможен, не е имал определени религиозни или политически убеждения и "изобщо не е бил почитател на оръжията".

СНИМКИ: ДЕСЕТКИ ЖЕРТВИ И РАНЕНИ ПРИ СТРЕЛБА В ЛАС ВЕГАС

Стивън Падок не е бил криминално проявен, за разлика от баща си Патрик Бенджамин Падок - банков обирджия, който е бил в списъка на ФБР за най-издирвани лица през 60-те години.

Разкриха подробности за стрелеца от Лас Вегас

Оказва се, че стрелецът от Лас Вегас е имал много повече оръжия, отколкото бе съобщено първоначално. В стаята на извършителя Стивън Падок в хотел "Мандалей Бей" са намерени 23 огнестрелни оръжия от различни калибри, включително автомати, и още 19 в дома му в Мъскийт, щата Невада, на около 120 км от Лас Вегас, предаде Франс прес.
БТА