Стрелба по кортежа на пакистанския премиер
Стрелба по кортежа на пакистанския премиер / снимкa: БГНЕС
Кортежът на пакистанският премиер днес бе обстрелван с автоматично оръжие в предградие на Исламабад, но Юсуф Раза Джилани е невредим, предадоха световните агенции, позовавайки се на неговия говорител Захир Башир. Нападателите стреляли от близък хълм, уточни служител на силите за сигурност, пожелал да запази анонимност. Били дадени многобройни изстрели, като два куршума попаднали в стъклата на бронирания автомобил на премиера откъм страната на шофьора.

Според Башир покушението е извършено на главния път за столицата от летището, където малко преди това Джилани пристигнал от посещение в източния град Лахор. Анонимни офицери от полицията, цитирани от Франс прес, обаче твърдят, че пакистанският премиер не е пътувал с кортежа в момента на стрелбата. Премиерът и екипът му не са били в обстрелваната кола, заяви и служител от вътрешното министерство по държавната телевизия.

Министър-председателят е висш представител на партията на убитата миналата година бивша министър-председателка Беназир Бхуто Пакистанска народнапартия, която победи на парламентарните избори на 18 февурари и Джилани оглави коалиционно правителство. /БТА/