Стивън Сегал
Стивън Сегал / Guliver/Getty Images
Американският актьор Стивън Сегал, който беше назначен за специален представител на Министерството на външните работи на Руската Федерация, възнамерява да се бори за повече хармония в света на новия си пост, предаде ТАСС.

Стивън Сегал с висок пост, отговарящ за отношенията между Русия и САЩ

Холивудският екранен любимец разчита да постигне положителни резултати в това си начинание. Сегал написа на страницата си в Twitter: "Аз съм дълбоко поласкан от назначението си за специален представител на М.Вн.Р на Русия по въпросите на руско-американските хуманитарни връзки. Надявам се да постигнем мир, хармония и позитивни резултати в света. Отнасям се към новата си длъжност много сериозно", отбелязва актьорът.
Путин връчи на Стивън Сегал паспорт за гражданин на Русия (СНИМКА/ВИДЕО)

За назначаването на Сегал стана известно в събота. Както се отбелязва на страницата на руското дипломатическо ведомство във Facebook, неговата задача ще се състои в това "да съдейства за по-нататъшното развитие на руско-американските отношения в хуманитарната сфера, включително и взаимодействието в сферата на културата, изкуствата, обществения и младежки обмен". Както поясниха от министерството, става дума за обществено-политическа длъжност, не предполагаща парично възнаграждение.
 

Стивен Сигал назначен специальным представителем МИД России по вопросам российско-американских гуманитарных связей....

Публикувахте от Russian Foreign Ministry - МИД России в Събота, 4 август 2018 г.

Роденият в САЩ Стивън Сегал получи руско гражданство през ноември 2016 година, припомня агенцията.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА