Стивън Сегал може да получи пенсия от 5000 рубли
Стивън Сегал може да получи пенсия от 5000 рубли / Guliver/Getty Images

Американският актьор Стивън Сегал, който стана днес гражданин на Русия, ще може да претендира за социална пенсия от около 5000 рубли, ако през следващата година навърши 65 години и ако има адресна регистрация в Руската Федерация, съобщава ТАСС.

"Той има право на социална пенсия по старост, само при навършването на 65 години и при налична адресна регистрация в страната", съобщиха от Пенсионния фонд на Русия. Това е минималната пенсия от около 5000 рубли.

Стивън Сегал получи руско гражданство

По-рано днес стана известно, че президентът на Русия Владимир Путин е подписал указ, с който дава руско гражданство на Сегал. В разговор с журналисти от далекоизточния остров Сахалин през септември 64-годишният актьор заяви, че не изключва възможността да стане руски гражданин.

"Руското гражданство, мисля, се задава на хоризонта. Много бих искал да прекарвам няколко месеца в годината със своите приятели в Русия, с хората, които ме обичат и ме чакат тук", каза той.

Стивън Сегал е роден през 1952 г. в щата Мичиган. Сред най-популярните му филми са "Труден за убиване", "Под обсада", "Опасна зона", "Открити рани", "Човекът-сянка". Негови партньори на снимачната площадка са били Томи Лий Джоунс, Майкъл Кейн, Упи Голдбърг, Дани Трехо и други холивудски звезди.

Асошиейтед прес посочва, че Сегал през последните години е чест посетител в Русия и е придружавал президента Путин на различни събития, свързани с бойни изкуства. Той е известен и като защитник на политиката на руския лидер.

Източник: БТА