Сериозността от пандемията с новия коронавирус COVID-19 не е за подценяване. Редица спортисти вече дадоха положителни проби за новия вирус. Вижте част от тези, които са с положителни проби за коронавирус в "Trending news" във vbox7 :

Руди Гобер и Доновън Митчъл

Баскетболистът на „Юта Джаз“ Руди Гобер е първият заразен с коронавирус играч на НБА. След обявяването на неговата положителна проба за коронавирус, NBA прекъсна сезона за 30 дни. Часове след това бе обявена и втора положителна проба на играч от асоциацията - Доновън Митчъл.

Микел Артета

Мениджърът на Арсенал е с положителна проба за коронавирус. Клубната база на лондончани ще бъде дезинфекцирана, а всеки служител на Арсенал, който е имал контакт с мениджъра, ще бъде в карантина.

“Това е много разочароващо, но направих теста, след като се почувствах зле. Ще се завърна на работа веднага щом ми позволят”, сподели самият Артета, цитиран от официалния сайт на клуба.

Коронавирусът спря и футбола в Англия

Футболист на Евертън

Един от футболистите на английския отбор е със симптоми, а от тима са взели решение да се поставят под карантина.

Калъм Хъдсън-Одой

Футболистът на Челси е заразен с коронавирус, съобщи клубът от столицата на Англия. Той се намира под карантина, след като бе първият футболист от Висшата лига на Англия с положителна проба за коронавирус. Всички служители на Челси, които скоро са били в тесен контакт с играчите, ще бъдат изолирани в съответствие с мерките, препоръчани от британското правителство.

Футболист на Евертън

Един от футболистите на английския отбор е със симптоми, а от тима са взели решение да се поставят под карантина.