/ iStock/Getty Images
Жителите на руския град Екатеринбург станаха свидетели на необичайна гледка, след като два слона избягаха от гостуващ цирк, за да си поиграят в снега, пише британският вестник "The Independent", цитиран от Агенция "Фокус".

Слоновете, 45-годишната Карла и 50-годишната Рони, са част от италиански цирк, минаващ през града на път за Санкт Петербург.

Разхождащ се по улиците слон изплаши жители в Беларус

Видеоклипове и снимки, публикувани в социалните медии от възторжени граждани, показаха, че огромните бозайници се скитат из града и се търкалят в снега, докато служители на цирка се опитват да ги хванат.
„Слоновете имат свой характер и емоции, много са умни“, каза за руските държавни медии художественият директор и водещ на цирка Сергей Бондарчук. „Те излязоха навън и много се зарадваха, когато видяха снега, дърветата и пешеходците, които взеха за зрители“, добави той.
Ние много обичаме животните си, те са нашето семейство. Те също обичат цирка, отегчават се без работа”, добави той. "Нашите животни ще живеят и умират заедно с нас, те няма да оцелеят в природата".

Слон се покатери на ограда, за да си хапне (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Слоновете искаха да получат нови преживявания преди дългото пътуване и ги получиха", добавиха от цирка.
Агенция "Фокус"