Протестите бяха "про" и "анти" Тръмп
Протестите бяха "про" и "анти" Тръмп / Gulliver/Getty Images
Протестиращите бяха на два лагера
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания пристигнаха в град Дейтън в щата Охайо, където през уикенда въоръжен мъж уби 9 души, предаде АП.
 

Gulliver/Getty Images



Тръмп и съпругата му отидоха в болницата Маями Вали, където са настанени повечето от пострадалите в масовата стрелба. Пред клиниката ги очакваха обаче най-малко 200 протестиращи, които се надяваха да предадат чрез протеста си послание към президента за действия за контрол върху огнестрелните оръжия.

Тръмп: Онези, които ме обвиняват за расова ненавист, го правят с политически умисъл

Същевременно кметицата на Дейтън Нан Уейли изрази надежда, че президентът ще предприеме действия за затягане на контрола върху огнестрелните оръжия, предаде ДПА. "Господин президент, град Дейтън и народът на Дейтън наистина очакват някакви действия", допълни кметицата, която е имала кратка среща с Тръмп.
 

Gulliver/Getty Images



По време на тази среща тя не се е въздържала и е казала на президента, че е най-добре той да не отива в района, в който стана масовата стрелба през уикенда. "Неговите изказвания могат да пораждат големи разделения и това е последното нещо, от което се нуждаем", заяви кметицата и допълни, че в града има гняв и смут.
 

Gulliver/Getty Images



След Дейтън Тръмп отива в град Ел Пасо в щата Тексас, където въоръжен мъж също през уикенда уби 22 души.

 

Gulliver/Getty Images


 
БТА