/ Gulliver/Getty Images
Доналд Тръмп-младши, син на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп, след като Туитър блокира акаунта на му заяви, че светът се смее на Америка, а свободата на словото е „мъртва“ и контролирана от „мощни левичари“.

Стяга се примката около Тръмп – режат го Туитър,Фейсбук, Инстаграм, политици искат свалянето му

"Светът се смее на Америка, а Мао, Ленин и Сталин се усмихват. Способни ли са големите технологични компании да цензурират президента? Свободното слово е мъртво и контролирано от мощни левичари", написа Тръмп-младши в Twitter. Той също публикува линк към собствения си сайт, като обяснява, че го прави, в случай че стане следващият акаунт в Twitter, който ще бъде забранен.

Преди това Twitter замрази акаунта на Тръмп за постоянно поради „риска от по-нататъшно подбуждане към насилие“. Освен това тази седмица Facebook, Twitter, Instagram и други социални мрежи затвориха достъпа до профилите на Тръмп за различни периоди.

Причината за такива мерки беше призивът на американския президент към протестиращите, които организираха погром в сградата на американския конгрес на 6 януари. Тръмп призова своите привърженици да се държат мирно и след това осъди техните действия, като не пропусна да ги нарече патриоти и да продължи да твърди, че изборите са фалшифицирани.

Превод и редакция: DarikNews