/ БГНЕС
Проливни дъждове се изсипаха днес над източните и североизточните части на Япония, които все още се възстановяват от опустошителното преминаване през тях на тайфуна Хагибис, причинило жертви, предаде ДПА.
 
Най-мощният от десетилетия тайфун в Япония: Много жертви, наводнения и хаос (СНИМКИ)

Властите предупреждават за свличания на кални маси, наводнения и придошли реки в пострадалите от бедствието райони. Лошото време освен това попречи на местните жители, доброволците и властите да продължат с работата за ликвидирането на последиците от тайфуна.

БГНЕС

Вчера към основния японски остров се приближи друг тайфун, Неогури, но по-късно степента му бе понижена на извънтропическа буря, която все пак днес донесе проливни дъждове над някои части на Япония.
 
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ СНИМКИ НА ПРИРОДНАТА СТИХИЯ ТУК

Хагибис, един от най-мощните тайфуни, връхлитали азиатската страна през последните десетилетия, премина през централната, източната и североизточната част на Япония по-рано този месец. По данни на агенция Киодо в резултат на преминаването му са загинали 84 души, а съдбата на деветима е неизвестна.

БГНЕС

В обширни райони на Япония Хагибис донесе рекордни валежи и предизвика наводнения и свличания на земни маси. По данни на властите към днешния ден над 3900 души от пострадалите от Хагибис места остават във временни убежища, а около 42 000 домакинства все още са без водоснабдяване.

Жертвите на тайфуна Хагибис в Япония достигнаха 70

Миналата седмица правителството на премиера Шиндзо Абе обяви, че ще отдели 710 млн. йени (6,5 млн. долара) за справяне с последиците от Хагибис. Обмисля се също да бъдат отпуснати допълнителни средства, за да бъдат подпомогнати възстановителните работи.

Gulliver/Getty Images, БГНЕС

Опустошенията вследствие на тайфуна наложиха първоначално планираният за днес парад по случай възкачването на престола на новия император Нарухито да бъде отложен за 10 ноември.
БТА