Сидеров в Москва за рождения ден на Путин
Сидеров в Москва за рождения ден на Путин / netinfo

Плакет на Народно събрание, значка на Атака и книгата си „Основи на българизма" подари в Москва лидерът на националистите Волен Сидеров на руския президент Путин, по повод 60-та му годишнина.

В послание до Путин Сидеров поздрави юбиляра и подчерта, че най-после Русия има управлението, което й е нужно. Той допълва, че отношенията между България и Русия трябва да се развиват, въпреки силния геополитически натиск. Сидеров заявява още, че е по-добре Европейският съюз да преговаря за членство с Русия, отколкото с Турция.

Лидерът на патриотите и цялата парламентарна група на Атака са в Москва на собствени разноски, за да вземат участие в организираните от Думата интерпарламентарни игри.

В събота Волен Сидеров се срещна с председателя на Руската Дума Сергей Наришкин. Сидеров информира домакина за това, че председателят на Народното събрание Цецка Цачева е забранила командироването на Атака.

Въпреки това националистите са отпътували на собствени разноски, за да вземат участие в този международен парламентарен форум и по този начин да демонстрират своето отношение.

Сидеров и Наришкин са обсъдили състоянието на общите енергийни проекти между България и Русия. Лидерът на националистите заяви пред председателя на Руската Дума, че в България, под въздействието на управляващите, русофобията се засилва. Той го е уверил, че Атака е единствената партия, която се бори за укрепване на българо-руските отношения.