Си Цзинпин в Ухан
Си Цзинпин в Ухан / БГНЕС
Епидемията на коронавируса е на практика овладяна, заяви китайският президент Си Цзинпин при посещението си в Ухан, предадоха Франс прес и ДПА.

"Налице са първите резултати по стабилизиране на ситуацията и обръщане на тенденцията в Ухан и Хубей", каза Си, цитиран от китайската информационна агенция Синхуа.

Китайският лидер посети град Ухан, който е епицентърът на епидемията на коронавируса, на фона на обнадеждаващото съобщение на здравното министерство, че през последните 24 часа новите случаи на заразяване са само 19.

Си Цзинпин е за пръв път в Ухан от началото на епидемията от коронавируса

Значителното намаляване на броя на новите заразявания е признак, че драстичните мерки, предприети от китайските власти за борба с коронавируса, дават резултат, отбелязва Франс прес.
 


Си Цзинпин, носещ хирургическа на маска, пристигна тази сутрин със самолет в Ухан, за да провери как се изпълняват мерките за овладяване и превенция на епидемията. Той се срещна с лекари, военни, социални работници, полицаи, доброволци, пациенти и обикновени жители, отбелязва ТАСС.

Хубей и Ухан са приоритетни и ключови места в битката с разпространението на коронавируса. Със сериозни усилия в борбата с коронавируса бяха постигнати положителни промени, изтъкна Си.
БТА