/ Gulliver/Getty Images
Арнолд Шварценегер публикува видео съобщение в Twitter, в което призовава руснаците да се противопоставят на провоенния наратив, налаган от руското правителство.

Властите в Мариупол: 90% от града е унищожен

В клип, който продължава повече от девет минути, актьорът говори за любовта си към Русия и си спомня пътуванията си до страната по време на кариерата си на културист. Филмовата звезда и бивш губернатор на Калифорния казва на руснаците, че информацията, която достига до тях "не казва истината за последствията от тази война" и ги информира, че "бомби валят върху невинни цивилни".

Видеото е гледано милион пъти.

 

Изброявайки множество руски атаки срещу украински градове, Шварценегер казва на руснаците, че в резултат на хуманитарната криза и нашествието на Владимир Путин, страната им в момента е в пълна международна изолация. Той добавя и, че "хиляди руски войници са били убити", заклещени между украинските сили, "борещи се за родината си, и руското ръководство, борещо се за завоевание".

Украйна: Десетки загинаха при руски обстрел в Харковска и Черниговска област

Звездата от "Терминатор" завършва с похвали за хилядите руски протестиращи, задържани от полицията през последните седмици, като им казва, че „светът е видял тяхната храброст“, добавяйки „Вие сте моите герои!“.
 
BBC