/ Gulliver/Getty Images
Футболистът получи инфаркт на тренировка и беше опериран по спешност
Футболният свят изтръпна от новината, че легендата на испанския футбол и Реал Мадрид Икер Касияс, сега играч на Порто, е получил инфаркт по време на тренировка. Той беше опериран и животът му е извън опасност, а в. "Марка" разкри какво се е случило с него.
 

Първоначално вратарят отишъл с добро настроение на тренировката, но към средата ѝ се почувствал некомфортно. При едно от упражненията той обявил, че се чувства странно и заниманието било спряно. Лекарите веднага го наобиколили. По протокола на португалския шампионат в такъв случай играчът веднага се откарва в болница. Касияс обявил с усмивка, че ще отиде на собствен ход до лечебното заведение. След като отишъл там бил подложен на прегледи, които установили, че има проблем с дясната коронарна артерия, вероятно касаещо се за запушване.
 
Оперираха по спешност вратаря на Порто Икер Касияс

Лекарите решили да го подложат на спешна операция и му сложили стент. Очаква се Касияс да остане под лекарско наблюдение в следващите дни. Все още медицинските лица не се ангажират с прогноза дали ще може да продължи кариерата си, пише Gong.bg.
 

Състоянието на футболиста си позволи да коментира само кардиологът Хуан Антонио Корбалан, който е и бивш баскетболист на Реал Мадрид. По думите му с този стент в сърцето Икер Касияс вече няма да може да практикува професионално футбол. "Не може да се играе футбол със стент на коронарните артерии, дори и да говорим за вратар. Икер отново ще има нормален живот, но няма да може да играе професионално", обясни специалистът пред националната испанска телевизия "TVE".
 

Испанецът има договор за още една година с Порто, като е с опция за удължаване с още една.
gong.bg