/ iStock/Getty Images
Властите в Шри Ланка премахнаха забраната за провеждането на сватбени церемонии, като част от програмата за смекчаването на мерките за борба с коронавируса, но при едно условие - младоженецът няма да има право да целува булката, поне не и пред всички гости, съобщава AFP.

В островната държава на сватбените церемонии често се събират хиляди гости, а събитието често трае дни и включва богата трапеза, песни и танци.

Но според новите инструкции на властите на сватбите в страната няма да могат да присъстват повече 100 души, а всички те трябва да спазват социална дистанция от поне метър помежду си и да носят маски - включително щастливата двойка.

"Гостите не трябва да се целуват, прегръщат или да стискат ръцете си", се казва в официалните инструкции на Министерството на здравеопазването.

"Поздравите трябва да се осъществяват без никакво докосване".

Извънредното положение в Шри Ланка влезе в сила на 20 март и тогава бяха забранени всички обществени събирания, но сега тези мерки биват смекчавани на много места в страната, където се счита, че епидемиологичната обстановка е добра.

В Шри Ланка има 1055 регистрирани случаи на COVID-19, а 9 души са починали от COVID-19.
Агенция "Фокус"