/ iStock/Getty Images
Шри Ланка получи 500 хиляди дози от ваксината срещу COVID-19 на китайската компания Sinopharm под формата на дарение, предаде Асошиейтед прес.

Островната държава се сблъсква с недостиг на ваксини и наскоро регистрира увеличение на броя на заразените с коронавирус.

Пратката, която пристигна в Шри Ланка рано тази сутрин, е втората пратка, пристигаща в страната като дарение, след като през март Шри Ланка вече получи 600 хиляди дози.

СЗО одобри за спешно използване китайска ваксина


Шри Ланка се сблъска с недостиг на ваксини срещу COVID-19, след като Индия не успя да изпълни задължението си да достави на Шри Ланка дози от ваксината на Оксфордския университет и AstraZeneca. Правителството на Шри Ланка изрази съгласието си да купи 14 милиона дози от ваксината срещу ковид на Sinopharm.

Понастоящем ваксинационната кампания в Шри Ланка е фокусирана върху Западната провинция, където се намират столицата Коломбо и нейните предградия. Именно в Западната провинция бяха регистрирани повечето случаи на заразяване с коронавирус в Шри Ланка, отбелязва Асошиейтед прес.

Властите на Шри Ланка регистрираха 167 172 случая на заразяване с коронавирус и 1243 смъртни случая от коронавирус.
 
БТА