Шарл Азнавур
Шарл Азнавур / БГНЕС
Легендата на френския шансон Шарл Азнавур е починал на 94-годишна възраст от естествена смърт вследствие на остър белодробен оток, довел до спирането на сърдечно-дихателната функция, съобщава Франс прес.

Почина Шарл Азнавур
 
На Азнавур e направена аутопсия в болничния център в град Ним. Специалистите изключват хипотезата певецът да се е удавил неволно, след като се е почувствал зле на 1 октомври в имението си в Муриес.

Легендата на френския шансон Шарл Азнавур почина на 94-годишна възраст
Шарл Азнавур е починал от естествена смърт БГНЕС

Безжизненото тяло на Шарл Азнавур беше открито в понеделник по обяд във ваната на банята до неговата спалня. Специалистите констатираха оток на белите дробове, които са се напълнили с течност и са довели до неговата смърт.

Френският президент Еманюел Макрон почете Шарл Азнавур
 
Тялото на покойника беше предадено на семейството му. Неговите близки се обявиха срещу провеждането на общонационална церемония във връзка с прощаването с него.

Шарл Азнавур е починал от естествена смърт
Шарл Азнавур е починал от естествена смърт БГНЕС

Тези церемонии са със строг протокол и с тях се изпращат видни френски политически, обществени и културни дейци в двора на Дома на инвалидите в Париж. На тях задължително произнася прощално слово президентът на Франция.
БТА