Пореден епизод от рекордна поредица изстрелвания на снаряди през последните седмици от Сеул
Северна Корея е изстреляла днес междуконтинентална балистична ракета, пореден епизод от рекордна поредица изстрелвания на снаряди през последните седмици, съобщи южнокорейската армия, цитирана от световните агенции.

Генералният щаб на южнокорейската армия смята, че Северна Корея е изстреляла междуконтинентална балистична ракета, заяви за Франс прес високопоставен военен служител, без да дава повече подробности.

Северна Корея изстреля нова балистична ракета

Според Сеул КНДР е изстреляла балистична ракета към източните ѝ териториални води, предаде Асошиейтед прес.

Предния ден КНДР изстреля балистична ракета и предупреди за „жесток военен отговор“ на усилията на САЩ да укрепят военното си присъствие в региона заедно със съюзниците си и каза, че Вашингтон „прави залог, за който ще съжалява“, предаде Ройтерс.

Изстреляната днес от КНДР балистична ракета е паднала в изключителната икономическа зона на Япония, западно от остров Хокайдо, съобщи японският министър-председател Фумио Кишида, който е на форум в Банкок, предадоха световните агенции.

Японското правителство съобщи, че ракетата е прелетяла около 1000 километра.

„Северна Корея изстреля балистична ракета. Предполага се, че е паднала в рамките на изключителната икономическа зона на нашата страна, западно от Хокайдо“, каза Кишида по японска телевизия.
 
БТА