/ БГНЕС
Съд в Хонконг издаде забрана за подбуждането към насилие в уебсайтовете и комуникационните приложения
Вечерта на Хелоуин в Хонконг бе белязана от сблъсъци между полицията и маскирани демонстранти, предаде Франс прес, цитирани от БТА.
Стотина души, голяма част от които маскирани, се събраха в парка Виктория. В квартал Принц Едуард полицията използва сълзотворен газ срещу демонстрантите.

В онлайн форумите, с чиято помощ се координират протестните прояви, бяха отправени призиви демонстрантите да носят маски на тема Хелоуин въпреки забраната, наложена от местните власти. Празникът е доста популярен в бившата британска колония, отбелязва Франс прес.

Разтърсваният от протести Хонконг изпадна в рецесия

Съд в Хонконг издаде забрана за подбуждането към насилие в уебсайтовете и комуникационните приложения, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.
 

В съдебния акт изрично се споменава онлайн форумът LIHKG и приложението Телеграм, които играят ключова роля при организацията на демонстрациите.
Британският външен министър Доминик Рааб призова участниците в протестите в Хонконг да не прибягват до насилие, предаде ТАСС.

Сълзотворен газ за протестиращите срещу полицията в Хонконг

Демонстрантите трябва да прекратят употребата на насилие. Отговорът на полицията трябва да е пропорционален и да гарантира правото на мирни демонстрации, изтъква Рааб в доклад на британското външно министерство за ситуацията в Хонконг.