/ ThinkStock/Getty Images
КНДР скоро ще има междуконтинентална балистична ракета, оборудвана с ядрена бойна глава.
 
Това съобщи във вторник председателят на началник-щабовете на американските въоръжени сили генерал Джоузеф Дънфорд пред сенатската комисия по въоръжените сили.
 
Севернокорейски министър: Тръмп ни обяви война, ще предприемем мерки

"Северна Корея скоро ще притежава междуконтинентална балистична ракета, снабдена с ядрена бойна глава. Не мога да кажа, че това ще се случи след 3 месеца, 6 месеца или 18 месеца. Това е само въпрос на време", каза генералът.
 
Тръмп: САЩ ще унищожи напълно Северна Корея, ако не спре с ядрените провокации

Както заяви Дънфорд, САЩ още сега "трябва да изхождат от това, че Северна Корея има възможност да нанесе удар по континенталната част на САЩ, както и желание да използва тези възможности".
 
Междувременно американските власти наложиха нови санкции срещу осем севернокорейски банки и 26-има банкови служители, усилвайки натиска срещу Пхенян на фона на продължаващия конфликт заради ядрената програма на страната.
 
Единствената възможна мярка срещу Северна Корея: Натискът чрез санкции

"Това допълнително придвижва напред нашата стратегия за пълна изолация на Северна Корея, за да постигнем нашите по-обхватни цели за един мирен Корейски полуостров без ядрено оръжие", заяви американският финансов министър Стив Мнучин в изявление.
 
Цялата собственост и активи на посочените банки и лица в САЩ са блокирани. По информация на руската агенция ТАСС сред санкционираните лица са граждани на Северна Корея, които се намират на територията на Русия.
БТА