/ / iStock/Getty Images
Пътническият самолет, на чийто борд се намира руският опозиционен лидер Алексей Навални, кацна тази вечер на летище "Шереметиево" в столицата Москва, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на свои хора на борда.

Алексей Навални
БТА

Самолетът на руската авиокомпания "Победа", който излетя днес следобед от Берлин, трябваше по разписание да кацне към 19.20 ч. (18.20 ч. българско време) на друго московско летище - "Внуково". То обаче затвори за пристигащи полети малко преди това и той бе пренасочен към "Шереметиево".

Навални отпътува със самолет от Германия за Русия

По-рано руските сили за сигурност задържаха на "Внуково" десетки привърженици на Навални, които бяха дошли, за да го посрещнат.

Алексей Навални
БТА

Според журналист от Франс прес, който се намира на борда на самолета, пилотът първо съобщил, че кацането ще се забави с 30 минути заради "технически проблем". След това той уведомил пътниците, че самолетът ще кацне на летище "Шереметиево", а не на "Внуково".

Руските власти засилват мерките за сигурност в очакване на Навални

Навални се завърна в Русия за първи път след като през август бе отровен и откаран за лечение в Германия.
Руският опозиционер се качи на самолет за родината си, въпреки че властите обявиха, че ще го арестуват веднага след като пристигне по обвинение, че е нарушил условията по условната си присъда.
 
БТА