/ iStock/Getty Images
45 са починалите руснаци, а 355 са оздравелите
Само за денонощие броят на заразените с коронавируса руснаци е скочил с нови 658 души, съобщава оперативният щаб за борба с разпространението на COVID-19, цитиран от РИА "Новости".

Новите случаи са регистрирани в 14 руски региона, като най-много са те в Москва - общо 536. Възможно е дори шефът на Спешна помощ в руската столица Николай Плавунов също да е заразен, съобщава РЕН ТВ. Отбелязва се, че медикът се е самоизолирал в своя работен кабинет. Той е тестван за коронавирус, след като възникна подозрение, че е инфектиран неговият заместник Дмитрий Гаврилов и заместникът по медицинската част Георгий Веденски.

Общата численост на заболелите руснаци достигна 5389, като от тях 3893 са московчани. Русия отчита и 45 смъртни случая, както и 355 оздравели.

Освен в Москва се съобщава за нови 20 случая в Санкт Петербург, по два в крим и на Камчатка, както и в няколко други руски области. Към момента, по данни на СЗО, минимум 1,05 милиона души по света са се заразили с коронавирус, а над 57 хиляди души вече са починали.