С аудиенция при папа Бенедикт XVI завърши световната среща на българските журналисти
С аудиенция при папа Бенедикт XVI завърши световната среща на българските журналисти / netinfo

С двучасова аудиенция при папа Бенедикт XVI завърши Третата световна среща на българските журналисти в Рим.

Свитък с текста и нотите на химна на Светите братя Кирил и Методий „Върви народе възродени” подари генералният директор на БТА Максим Минчев на папа Бенедикт XVI. Светият отец поздрави българските делегати и участници в Третата световна среща на българските медии. На аудиенцията на площад „Свети Петър”, която продължи над 2 часа, присъстваха над 15000 души от четири континента.

Срещата с папата безспорно бе най-голямото събитие от програмата на Третата световна среща на българските журналисти, на която присъстваха представители от над 30 медии в България и чужбина.

Папа Бенедикт XVI специално се доближи до българската делегация и поздрави лично шефовете на най-влиятелните медии в България.

От близо една година светият отец не приема делегации в личните си покои. Според новия протокол, официалните срещи се планират само на ниво държавни глави и премиери.

С аудиенцията, която се проведе в навечерието на празника на българската писменост и култура завърши Третата световна среща на българските медии в Рим.