/ ThinkStock/Getty Images
Депутат от регионалния парламент на Свердловска област реши да уреди спор във Facebook по доста старомоден начин - като го предизвика на дуел, съобщава „Рашъ тудей“. Но предизвикателството се превърна в истински фарс, когато на мястото на законодателя се появи Олимпийски шампион по бокс.
 
Депутатът Андрей Гориславцев и местният PR специалист Ярослав Ширшоков влезли в остри словесни сблъсъци в коментарната секция под пост в социалната мрежа, касаещ църква в руския град Екатеринбург. Ширшоков подразнил депутата с въпроса дали бездомните хора, които просят около храма, са част от църковната общност? Депутатът се подразнил и скоро конфликтът прераснал в обиди на личностна основа, които завършили с покана за дуел.
 
Двамата опоненти се разбрали да се срещнат пред известен театър в Екатеринбург, но когато PR експертът се появил в уречения час вместо депутата, заварил златния Олимпийски шампион по бокс Егор Мехонцев. Атлетът обяснил, че Гориславцев имал неотложни задачи и бил изпратен да го замести.
 
В крайна сметка двамата решили да не продължават с дуела, а местни медии се запитаха от какво се е уплашил депутата, който е военен ветеран и дори се е занимавал с бокс за аматьори.
БГНЕС