/ iStock/Getty Images
Русия започна разследване на "финансирането на тероризма", в което са замесени и западни държави. Москва заяви, че средствата, получени от американски фирми в Украйна - включително една, в която е работил синът на Джо Байдън - са били използвани за "терористични актове" в Русия.

Съобщението беше направено в момент, когато Москва продължава да обвинява Запада и Украйна за нападението срещу концертна зала миналия месец, при което загинаха 144 души, предаде АФП.

Следственият комитет на Москва заяви, че "разследва източниците на доходи" на стойност милиони долари и "участието на държавни служители и публични търговски организации на западни държави".

Комитетът цитира името на компания, в която е работил Хънтър Байдън, синът на американския президент.

"Установено е, че финансовите средства, получени чрез търговски организации, включително петролната и газовата компания "Буризма холдинг", работещи в Украйна през последните години, са били използвани за извършване на терористични актове на територията на Русия", заяви комисията.

Тя твърди, че разследването работи за установяване на "връзките на преките извършители на терористичните актове с техните чуждестранни куратори, организации и спонсори".

В същото време, американските републиканци обвиняват Байдън, че е използвал влиянието си, за да помогне на сина си в бизнес сделките му в Украйна.

Джо и Хънтър Байдън твърдят, че не са извършили нищо незаконно.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС