За срещата в финландския президент и съпругата му и с руския държавен глава в Хелзинки Мелания бе избрала бледожълто палто на Gucci за 3700 долара, което бе съчетала с обувки в същия цвят.
За срещата в финландския президент и съпругата му и с руския държавен глава в Хелзинки Мелания бе избрала бледожълто палто на Gucci за 3700 долара, което бе съчетала с обувки в същия цвят. / БГНЕС
Русия съобщи днес, че е изпратила самолет с хуманитарни помощи в САЩ, където коронавирусната пандемия е взела вече над 4000 жертви, предаде Франс прес.

За САЩ излетя Ан-124 на руските Въздушнокосмически сили, натоварен с предпазни маски и медицинско оборудване, съобщи министерството на отбраната в Москва.

Путин предложил на Тръмп помощ с медицинско оборудване

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков тази помощ е била спомената вчера в разговор по телефона между руския президент Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп.
 


Днес, когато ситуацията засяга всички без изключение и се превръща в глобална, стават безалтернативни действията в дух на партньорство и взаимопомощ, заяви Песков пред руски агенции.

Миналата седмица Русия изпрати самолети с експерти медици, оборудване за лаборатории и мобилни системи за дезинфекция в Италия, където болестта Ковид-19 е взела над 12 400 жертви, припомня АФП.

До момента САЩ са обявили официално за близо 186 000 заразени и 4076 починали.
 
яв