/ БТА
Руските сили за противовъздушна отбрана унищожиха 14 безпилотни летателни апарата, изстреляни от Украйна през изминалата нощ срещу Курска, Вороножка и Белгородска област, предаде Ройтерс, позовавайки се руските новинарски агенции.

Дванадесет от дроновете са свалени над пограничната Курска област и по един над Воронежка и Белгородска област, съобщи РИА Новости, като се позова на руското Министерство на отбраната.

Ведомството не предостави информация за това колко общо безпилотни летателни апарата са изстреляли украинските сили през нощта.

 Киев съобщава, че Русия е изстреляла 38 дрона камикадзе и две балистични ракети "Искандер-М" срещу Украйна през изминалата нощ, съобщиха украинските военновъздушни сили, цитирани от Ройтерс.

Трийсет от безпилотните летателни апарати са унищожени над няколко украински региона, посочиха ВВС на Киев в социалната мрежа "Телеграм". Не е ясно какво е станало с онези дронове, които не са били свалени.

Към 04:20 ч. по Гринуич в цяла Украйна е обявена нова въздушна тревога поради заплаха от нови нападения, посочиха украинските ВВС в друго съобщение в "Телеграм".

Властите в Сумска област съобщиха, че при нападението е ранен един човек и са били повредени електропровод и газопровод, поради което някои жители на град Суми са останали без електрозахранване и газоснабдяване. Нападението е нанесло щети и на болница, както и на няколко автомобила в района, съобщават властите.   

Русия засили атаките си срещу северната украинска област, откакто миналата седмица Украйна започна нахлуването си в руската Курска област, отбелязва Ройтерс.

Областният управител на Черниговска област Вячеслав Чаус заяви, че нападението е било насочено срещу гражданска инфраструктура и че няма жертви в региона.

Властите в централната украинска Виницка област съобщиха, че атаката е нанесла щети на жилищна сграда, като в този регион също няма данни за жертви.

Според областния управител Виталий Ким руската атака е нанесла щети на сграда в Николаевска област.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Симеон Томов, Владимир Сахатчиев/БТА