/ iStock/Getty Images
Няколко души бяха ранени днес при експлозия в ресторант в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби, се казва в изявление на полицията, цитирано от Ройтерс. Емиратският в. "Нешънъл" съобщава, че при взрива е загинал един човек.



Експлозията, която засегна ресторанти на Кей Еф Си и Хардис на улица "Рашид бин Сайед", вероятно се дължи на авария в газопровод. Повредени са и други търговски обекти.



Полицията на Абу Даби съобщи, че експлозията е причинила няколко леки до умерени травми. Живеещи в засегнатата сграда и околността са евакуирани.


На снимки, публикувани в от местни медии и в социалните медии, се вижда, че двата ресторанта са понесли сериозни щети. От приземния етаж на засегнатата сграда се издига бял дим.

Улица "Рашид бин Сайед" се намира на пътя към летището, където се очаква по-късно днес да кацнат високопоставени помощници на американския президент Доналд Тръмп и израелския премиер Бенямин Нетаняху, които извършват историческо пътуване от Израел до арабска страна, отбелязва Ройтерс.
БТА